GoWeb logotyp
Tips för att öka besökstatistiken med sökmotoroptimering.

Tips för att öka besökstatistiken med sökmotoroptimering.

Tips för att boosta hemsidans SEO

För att få besökare till din webbplats är det viktigt att hemsidan blir hittad i sökmotorerna. Detta kan såklart göras genom annonser men innan man använder sig av Google-ads är det alltid viktigt att arbeta igenom hemsidans organiska sökning. Här kommer några tips för hur du kan ranka högre i sökresultaten för att öka webbtrafiken till din webbplats helt kostnadsfritt.

 

Optimera bilder och lägg till alt-text

Bilder ger ett visuellt lyft till din hemsida och kan förbättra användarupplevelsen på din sajt om de används på rätt sätt. Om bilderna inte är optimerade kan de dock sega ner laddningstider för hemsidan och därmed sänka rankningen på Google. Ladda upp mindre bilder som laddar fortare, det finns till och med gratis bildoptimiserare på nätet för att förminska bildstorlek utan att förlora kvalité.

Ett annat sätt att öka sökmotoroptimeringen på bilder är att lägga till alternativ-texter. Detta gör att Google förstår vad bilderna innehåller och på så vis blir bilderna mer relevanta vid sökningar. Tänk dock på att inte använda samma nyckelord flera gånger på varje bild. Detta fenomen kallas för keyword stuffing vilket betyder att man försöker manipulera en webbplats placering i sökresultaten genom att fylla en hemsida med sökord. Google tolkar detta negativt och hemsidan bestraffas genom att försämra din synlighet i sökmotorerna.

 

Lägg till sökmotoroptimerad copy på din sajt

Visuellt innehåll som bilder, filmer och illustrationer i all ära men utan text har sökmotorerna svårt att förstå vad din hemsida handlar om. Lägg till åtminstone en 30 sekunders pitch på startsidan så att både sökmotorer och besökare vet vad hemsidan handlar om. Bra och relevant textinnehåll överlag på hemsidan bidrar till en riktigt fint boost för SEOn på webbplatsen.

 

Fixa brytna länkar

Internet är rörligt och hemsidor förändras kontinuerligt, se till att din hemsida inte har några brytna länkar eftersom detta kan försämra din webbplats rankning i sökmotorerna. Som tur är kan man enkelt söka efter bryta länkar genom att lägga in URL:adressen i en Dead Link Checker.

 

Använd Rubriker och beskrivningar

Rubriker och beskrivningar är texterna som sökmotorerna visar i sökresultaten. Dessa bör inte endast vara sökmotoroptimerade med nyckelord för just den sidan, de måste också vara intressanta och spännande för att öka chansen att potentiella besökare klickar på din sajt framför dina konkurrenters.

 

SSL Certifikat

Secure Socket Layer (SSL) ökar säkerheten på din hemsida och förbättrar också rankningen på din hemsida, läs mer om SSL i vårt tidigare inlägg här »

 

Använd en blogg eller nyhetssida

Att kontinuerligt publicera nyheter, referenser eller blogginlägg på din hemsida gör att du kan fylla din hemsida med content och lägga till specifika nyckelord. Kvalitéposter kan dessutom göra att du får återkommande besökare samt att du skapar ett förtroende hos dina kunder. Använd gärna relevanta länkar till legitima sajter. Detta ökar såklart även sökmotoroptimeringen.

 


Goweb, din webbyrå i gävle erbjuder sökmotoroptimerade hemsidor.

Vi på GoWeb erbjuder sökmotoroptimerade hemsidor, läs mer här »


 
Backlinks

Backlinks eller bakåtlänkar är inkommande länkar som hänvisas till din sajt från andra webbplatser. Desto högra kvalité det är på hemsidorna som länkarna kommer ifrån desto mer ökar legitimiteten och detta hjälper därmed rankningen för din hemsida. Att addera bakåtlänkar kan du göra t.ex. genom att gästblogga, använda landningssidor eller be någon samarbetspartner att länka till din hemsida.

 

Lägg till en sidkarta

En sidkarta eller sitemap är en karta över din webbplats som hjälper Google och andra sökmotorer att indexera hemsidan. Detta ser till att sidorna syns vid relevant sökning i sökresultaten.

 

Analysera besökstatistiken

Koppla på Google analytics för att analysera och se hur besökare använder och rör sig omkring på din webbplats. Google analytics kommer inte förstärka SEOn men det kommer hjälpa dig att se vad du behöver göra för att förstärka sökmotoroptimeringen. Vi erbjuder dels besöksstatistik direkt inne i adminverktyget på våra hemsidor men vi kopplar också på Google analytics från den dag att vi pekar hemsidan skarp.

 

Notera också att:

Tänk på att varje undersida indexeras av Google var för sig. Om du har en dåligt sökmotoroptimerad undersida på din sajt bestraffar inte Google hela din hemsida. Använd gärna en sida per tjänst och se till att hemsidan är mobilanpassad. Sökmotoroptimering förändras också kontinuerligt. Med andra ord är det bra att hålla sig uppdaterad inom SEO för att få ett övertag över dina konkurrenter.

 


Sugen på en kopp kaffe? Kontakta oss på GoWeb så berättar vi mer om våra sökmotoroptimerad hemsidor och landningssidor.

Se alla nyheter »

NYHETSBREV


Fann du den här artikeln intressant? Vi postar kontinuerligt nya inlägg. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av fler artiklar, erbjudanden, tips & tricks:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK