GoWeb logotyp
Webbtrender 2021

Webbtrender 2021

Webbtrender 2021

Det var en tid för inte så länge sedan när webbplatser bara bestod av text, bilder och några få grafiska element.

Webbdesign har med tiden utvecklats och designers skapar mer och mer hemsidor som förmedlar budskap till besökarna på en personlig nivå. Här presenteras några av de webbdesigntrender som anas under 2021.

 

Retro

Retro är på modet - vi har sett en mängd välkända varumärken bestämma sig för att ta ett nytt grepp av sin visuella indentitet och många väljer retrostilen, se t.ex. Burger Kings nya logotyp (längst ned på sidan).

 

Parallaxeffekter

Parallax är en snygg designeffekt som får bakgrundsbilden att röra sig lite långsammare än resten av innehållet på hemsidan, detta blir allt mer populärt och är en trend som är här för att stanna. Låt det dock inte ta bort fokuset från innehållet på er hemsida.

3d allt mer populärt på hemsidor.

 
3D-element

3D har ökat i populäritet och kan ge väldigt kreativa designlösningar som "poppar" ut från hemsidan.

 

Dark mode

Dark mode har smygit sig på allt mer under de senaste åren. Vi kan bland annat se det på Facebook, Instagram, Google och Youtube. Med längre skärmtider är vi mer mån om våra ögon, Dark mode är skönt!

 

Gaussian blur - Suddigt

En hel del suddiga bakgrunder har börjat dykt upp på hemsidor runt om i världen. Gaussian blur ger ofta en atmosfärisk känsla som i rätt profilfärger kan ge ett lyft för både typsnitt och foton.

 

Illustrationer

Tecknade illustrationer har vunnit mer och mer popularitet i och med att de på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt förmedlar en känsla samt ett budskap till besökaren.

 

Se alla nyheter »

Ser vi fler illustrationer på hemsidor framöver?

Ser vi fler illustrationer på hemsidor framöver?

Burger Kings nya logotyp med retrokänsla.

Burger Kings nya logotyp med retrokänsla.

NYHETSBREV


Fann du den här artikeln intressant? Vi postar kontinuerligt nya inlägg. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av fler artiklar, erbjudanden, tips & tricks:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK